W ramach działania Seniorzy żądni wiedzy w październiku odbyło się 6 spotkań - warsztatów kulinarnych nawiązujących do tradycji, które połączone były z prelekcją dotyczącą zasad savoir-vivre. Spotkania przeprowadziła Pani Beata Izdebska – miłośniczka dobrej kuchni w życiu i biznesie, technolog żywienia i szkoleniowiec branży gastronomicznej oraz właścicielka „Szkoły Dobrych Manier”. W czasie warsztatów uczestnicy mieli okazję wysłuchać wykładu dotyczącego kulinarnych tradycji, zasad savoir-vivre, a w części praktycznej warsztatów także przygotować dwie potrawy. Spotkania odbyły się w Strzale (gmina Siedlce), Wodyniach (gmina Wodynie), Kotuniu (gmina Kotuń), Czachach (gmina Domanice), Dąbrówce Ług (gmina Skórzec) oraz Borkach Wyrkach (gmina Zbuczyn). W warsztatach wzięło udział ponad 70 osób.
Warsztaty zorganizowane w ramach zadania publicznego „Aktywni Seniorzy Ziemi Siedleckiej 4”, realizowanego przez LGD Ziemi Siedleckiej, które jest sfinansowane ze środków z budżetu Województwa Mazowieckiego.